Registrujúcim agentúry ECHA pre MSP: skontrolujte veľkosť svojej spoločnosti

Registrujúcim agentúry ECHA pre MSP: skontrolujte veľkosť svojej spoločnosti

Registrujúcim agentúry ECHA pre MSP: skontrolujte veľkosť svojej spoločnosti

ECHA/NR/24/22

Ak je vaša spoločnosť klasifikovaná ako mikropodnik, malé alebo stredné podniky (MSP). Je nevyhnutné zabezpečiť, aby ste pri registrácii látky presne uviedli veľkosť svojej spoločnosti v systéme REACH-IT. Nesprávne vyhlásenia môžu viesť k administratívnym poplatkom.

Helsinky 10. septembra 2024 – Európska chemická agentúra (ECHA) aktívne overuje veľkosť spoločností, ktoré si počas registrácie podľa nariadenia REACH uplatnili štatút MSP.

Ak si uvedomíte, že ste omylom uviedli menšiu veľkosť spoločnosti, je dôležité okamžite kontaktovať asistenčnú službu agentúry ECHA. Ak tak neurobíte, môže vám byť účtovaný administratívny poplatok až do výšky 19 900 EUR. Okrem rozdielu v poplatkoch v závislosti od vašej správnej výšky.

Pokiaľ však proaktívne informujete agentúru ECHA o chybe pred začatím overovania, budete musieť zaplatiť len rozdiel v registračnom poplatku, čím sa vyhnete administratívnemu poplatku.

Usmernenia na určenie veľkosti vašej spoločnosti sú k dispozícii na webovom sídle agentúry ECHA. Nezabudnite nahrať podporné dokumenty pre svoj štatút MSP v systéme REACH-IT, pravidelne monitorujte aktualizácie svojho účtu REACH-IT a zabezpečte, aby vaše registrácie a kontaktné údaje boli vždy aktuálne.

Stránka agentúry ECHA: https://echa.europa.eu/sk/-/echa-to-sme-registrants-check-your-company-size

Konferencia REACH: https://ekotoxtraining.com/events/reach-conference-2024/