EU REACH požiadavky na informácie v rámci registračnej dokumentácie

EU REACH požiadavky na informácie v rámci registračnej dokumentácie

EU REACH požiadavky na informácie v rámci registračnej dokumentácie

Agentúra ECHA aktualizovala svoje odporúčania s cieľom pomôcť spoločnostiam zlepšiť ich registračné dokumentácie a pridala ďalšie rady týkajúce sa používania dôkazov a váhy dôkazov.

Agentúra ECHA ďalej vypracovala svoje odporúčania pre registrujúcich o tom, ako môžu zlepšiť svoje registrácie na základe pripomienok počas kontrol súladu a po nedávnych zmenách požiadaviek na informácie podľa nariadenia REACH.

Zlepšenia sa týkajú najmä pravidiel pre úpravy, ako je spôsob uplatňovania read-across a weight of evidence, alebo kombinovať tieto dva prístupy. Tieto prístupy by sa mali používať na splnenie právnych požiadaviek bez ďalšieho testovania na zvieratách, ak ich možno odôvodniť spoľahlivým spôsobom.

Odporúčania sa týkajú aj návrhov, ako riešiť použitie read-across u látok s neznámym alebo premenlivým zložením, komplexnými reakčnými produktmi alebo biologickými materiálmi (UVCB), ako aj ďalšie rady týkajúce sa stanovenia dávok na testovanie toxicity.

Registrujúci by mali skontrolovať zmenené a doplnené prílohy nariadenia REACH, ako aj najnovšie odporúčania a v prípade potreby zabezpečiť, aby ich dokumentácia spĺňala požiadavky na informácie.

Celý pôvodný článok: ECHA/NR/22/05

Ekotox Centers EU REACH stránky: https://ekotoxcenters.eu/reach/reach-registracia/

Expert advice