Program kontroly dovážaných látok a výrobkov 2023-2025

<strong>Program kontroly dovážaných látok a výrobkov 2023-2025</strong>

Program kontroly dovážaných látok a výrobkov 2023-2025

Na svojom poslednom zasadaní v novembri 2022 sa Fórum pre presadzovanie dohodlo na ďalšom projektu, ktorého cieľom je preskúmať, či spoločnosti dodržujú povinnosti vyplývajíce z nariadenia REACH v prípade produktov dovážených z krajín mimo EÚ. Inšpekčné orgány preveria dodržiavanie predpisov pri dovoze látok, chemických zmesí a výrobkov.

Inšpekcie sú plánované na obdobie 2023–2025 a angažujú vnútroštátne orgány členských štátov. Projekt bude súčasne pracovať na ďalšom rozvoji a posílení súčasnej spolupráce mezi inšpektormi REACH a colnými orgánmi.

Předchádzajúce výsledky ukázaly, že 23 % kontrolovaných dovážaných produktov nespĺňalo požiadavky stanovené v právnych predpisoch EÚ, a preto se agentúra ECHA rozhodla prijať ďalšie vhodné opatrenia.

All news – ECHA (europa.eu)

Ekotoxikologické centrum Bratislava s.r.o ponúka poradenstvo pri zabezpečení procesov spojených s nariadením REACH ako sú registrácia, autorizácia, hodnotenie dát, analýza chýbajúcich a ďalšie produkty a služby pre zjednodušenie manažmentu chemických látok a zmesí. Pokiaľ neviete presne aké povinnosti sa Vás týkajú, ponúkame REACH skríning a REACH audit – analýza, hodnotenie a plánovanie – zistenie povinností, nedostatkov a návrhy na riešenie…

Budeme radi, keď nám zavoláte, alebo napíšete o Vašej situácii a my Vám na základe osobitného prístupu ku každému zákazníkovi poskytneme základné informácie spolu s našou cenovou ponukou.

  • E-mail: ekotox(at)ekotox.sk,
  • Tel.: +421 (2) 4594 3712, 4594 5223